Cinema Bond 'Petite fille'

“Wanneer ik groot ben zal ik een meisje zijn.” Dat vertelde een vierjarige, als jongen geboren, Sasha aan haar moeder. “Ze huilde tranen van pijn toen ik zei dat ze geen meisje zou zijn”, getuigt haar mama aan de maker van de docufilm.

Locatie

Antwerpen 2060 Klappeistraat 2 Cinema Klappei

“Wanneer ik groot ben zal ik een meisje zijn.” Dat vertelde een vierjarige, als jongen geboren, Sasha aan haar moeder. “Ze huilde tranen van pijn toen ik zei dat ze geen meisje zou zijn”, getuigt haar mama aan de maker van de docufilm. ‘Petite Fille’ pikt de draad op wanneer Sasha zeven is en volgt de dagelijkse strijd van deze heldin, een transgender kind dat strijdt tegen een onbegrijpende en vijandige omgeving. Gesteund door een liefdevolle familie en gerespecteerd door een empathische filmmaker.

‘Petite fille’- van de Franse filmmaker Sébastien Lifshitz (°1968) - won op het 47e Film Fest Gent de Grand Prix voor beste film.
“De film is oprecht, maar niet sentimenteel en opende ons hart zoals geen enkele andere film dat deed”, aldus de internationale jury.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
Gratis
Inschrijven

graag per mail naar hvhkstadantwerpen@gezinsbond.be met vermelding "Petite Fille", naam en aantal personen.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Meer activiteiten

Ma apr 10
Locatie

Merksem 2170 Nieuwdreef 135 Schouwburg Noord

Do apr 13
Locatie

Brasschaat 2930 Licht Vliegwezenlaan 3 Site Gunfire Brasschaat

Ma apr 17
Locatie

Vlaanderen 0000 * Vanuit je zetel